Urban Witches Rotterdam is ontstaan vanuit de wens de verbinding te voelen met de natuur, midden in de stad. Heksen voldoen niet meer aan het stereotype ‘oude vrouw met een haakneus incluis wrat’. Ze wonen ook niet per se op het platteland als outcast van de maatschappij maar staan volop in het leven.
Wellicht dragen ze nog steeds zwarte body-con dresses, hebben katten en zijn goed in de keuken en de kruidentuin. Maar ze zijn ook gewoon te vinden op een terrasje in pumps. Alhoewel wij ook stapelgek zijn op zwarte katten en ook vaak lange, scherpe zwarte nagels hebben, is het oude beeld van de heks vaak achterhaald en komt vooral voor in sprookjes.
En, ja de heksen van Urban Witches Rotterdam vereren de natuur, vieren jaarfeesten en de volle maan, maar wonen ook heel graag midden in de stad die ze zo liefhebben, Rotterdam. Heksen zijn fascinerend, ze zijn zelfstandig, eigenwijs en voor de duvel niet bang. Wij denken daarbij dat iedere vrouw magisch is wanneer ze ervoor kiest een leven te leiden zoals zij dat zelf wilt.
In het drukke Rotterdam kun je ook opladen in natuur, zodat je in je eigen kracht kan staan en niet meegesleurd wordt in wat anderen of de maatschappij van je wilt.
Het is voor ons een zoektocht geweest om te aarden in de stad en de natuur. Maar inmiddels hebben wij de toverformule in handen en een balans gevonden tussen de stad en de sterren. Er is namelijk heel veel te doen in Rotterdam, er zijn botanische tuinen, je kunt yoga doen op ’t schouwburgplein of simpelweg wandelen in het Kralingse Bos.
Via de Facebookpagina kun je op de hoogte blijven van alles ‘witchy’ in Rotterdam.

 

OVER AMANDA
Sinds mijn 13e ben ik bezig met hekserij en maanmagie. Na mijn HBO-papiertje gehaald te hebben ben ik mijn eigen visie op hekserij gaan ontwikkelen.
Even in het kort over mij:
  • Mijn naam is Amanda en ik woon Rotterdam
  • Stadsheks, crazy catlady, feminist en verliefd op de maan. 
  • Bachelor of Social Work (bSW) op mijn naam en gecertificeerd (HBO) docent.
Er zijn vele vormen en tradities in de hekserij. Deze waren niet altijd van toepassing op mijn eigen morele waarden of praktisch uitvoerbaar in een stadse omgeving. Als stadsheks ben ik dat zelf gaan bedenken..
Ik geloof dat:
  • dat hekserij inclusief moet zijn en geen onderscheid maakt in mensen als het gaat om hun sekse, geaardheid, sociaal-economische status, leeftijd of beperking etc.
  • je natuurlijke grondstoffen niet moet plunderen voor je ‘spirituele beleving’ (blijf dus van witte salie af)
  • dat je cultural appropriation kunt voorkomen door bewust je huiswerk te doen (dág massa-productie dromenvanger van de Xenos)
  • superdiversiteit in magie en hekserij een kracht is.. 
  • het heel krachtig is om je eigen (wetenschappelijke) onderzoek te doen naar herkomst van lokale tradities en rituelen in hekserij..
  • je kritisch en bewust moet kijken naar je eigen handelen en gedrag zonder te verzanden in zwart/wit denken (yeah voor linker- en rechterhand magie)
  • dogma’s er zijn om te SLAYEN
Op Urban Witches Rotterdam.nl staan dan ook drie onderwerpen centraal; stadshekserij, maanmagie en de hetgeen wat ik de ‘emancipatie van de ziel’ noem.